17.05.13

Екологія життя




Це етикетка булочок типу «по три копійки» виробництва «Хлібна хата». І хоча іміджевий салоган компанії стверджує, що вони «створені природою», склад продукту свідчить зовсім про протилежне. Тут і маргарин, що посідає п’яте місце у рейтингу шкідливих продуктів і найрізноманітніші синтетичні «Е»-додатки. Ви думаєте хліб та булочки без етикеток мають кращий склад? А ви читали склад крекерів, печива та іншої магазинної випічки?
Наші люди на загал,  і особливо молодь, не дуже перебірливі в їжі. Більшість не читає етикеток. Вони звикли довіряти. Вони, як діти, усе ще вірять, що хтось старший-крутіший-розумніший, який все контролює, про них обов'язково подбає. З віком приходить усвідомлення, що той «хтось» не існує, і на базарі вам можуть продати нітратну редьку, а в супермаркеті підсунути Е 240 в яскравій кольоровій упаковці.
Може вивчення «Екології» слід би було починати з екології людського життя?