Це етикетка булочок типу «по три копійки» виробництва
«Хлібна хата». І хоча іміджевий салоган компанії стверджує, що вони «створені
природою», склад продукту свідчить зовсім про протилежне. Тут і маргарин, що
посідає п’яте місце у рейтингу шкідливих продуктів і найрізноманітніші синтетичні
«Е»-додатки. Ви думаєте хліб та булочки без етикеток мають кращий склад? А ви
читали склад крекерів, печива та іншої магазинної випічки?
Наші люди на загал, і особливо молодь, не дуже перебірливі в їжі.
Більшість не читає етикеток. Вони звикли довіряти. Вони, як діти, усе ще
вірять, що хтось старший-крутіший-розумніший, який все контролює, про
них обов'язково подбає. З віком приходить усвідомлення, що той
«хтось» не існує, і на базарі вам можуть продати нітратну редьку, а в
супермаркеті підсунути Е 240 в яскравій кольоровій упаковці.
Може вивчення «Екології» слід би було починати з екології
людського життя?