21.05.13

Без ляторів




Якщо навчитися пекти хліб у хлібопічці, можна ускладнити собі завдання і спекти булочки. Приготувати тісто – це робота хлібопічки, моя – лише сформувати булочки та відправити їх пектися. Коли витягаю з духовки пахучі, рум'яні, щедро посипані маком, сезамом, льоном чи насінням булочки, щоразу тішуся, як і мої малі діти.

Навіщо завдавати собі зайвого клопоту? Бо це дійсно смачно. А ще, щоб отримати справжній якісний продукт з муки, води/молока, дріжджів, олії, солі та цукру.

Пам'ятаєте склад булочок типу «по 3 копійки» виробництва«Хлібна хата»? Там маргарин з дешевої і шкідливої тропічної (тобто пальмової) олії, а ще стабілізатори, емульгатори, регулятори і інші лятори. Не хочу їсти лятори, хочу просто булочки.