16.09.13

Це правдива історія



адже сценарій трисерійного художнього серіалу «Імпресіоністи» (2006) написаний на основі тогочасних листів, інтерв'ю та спогадів. Старий Клод Моне у своєму величезному і фантастично красивому саді з водоймами, містками, деревами та найрізноманітнішими квітами зі всього світу (сад Моне, до речі існує сьогодні, і його щороку відвідують півмільйона туристів) малює і розповідає журналісту про те як усе було в далеких 1870-х, коли виник імпресіонізм.

Фільм (скачати його можна тут, або знайти он-лайн) по-імпресіоністичному яскравий і кольоровий. Чудові краєвиди дуже ефектно вмить «перетворюються» у намальовані картини. Сюжет – не «страсті-мордасті», а цікаві історії  з життя художників, які показані не якимись алкоголіками чи збоченцями (ну може, Деґа трохи тим грішить), а швидше прикольними і благородними диваками.

Якщо ви усе ще думаєте, що на картині вгорі мазанина, подивіться цей фільм і ви, можливо, зміните свою думку. Якщо ви ще не знаєте, що там зображено «Схід сонця. Враження» Моне, або не помітили, що картина перевернута вверх дриґом, чи просто хотіли б дізнатися про імпресіонізм більше – тут вам розкажуть, всього за три  години, причому зразу про все і про всіх, а також з самого початку і до кінця. Якщо вас взагалі не цікавить мистецтво, цей фільм можна дивитись як захоплюючу життєву історію.

А починається історія так: благородний Мане, простодушний Моне, дивакуватий Сезан, хитрющий Дега і милий Ренуар прагнуть завоювати своїм мистецтвом Париж…