09.09.13

Атстойна спеціальність?

Знаєте яку освіту ви могли/можете здобути? Перелік напрямків та спеціальностей за якими здійснюється підготовка фахівців у ВНЗ України свідчить про те, що у вас був/є/буде великий вибір.

Свій вибір ви зробили/зробите при вступі. Але на першому році навчання більшість студентів робить його вдруге, обираючи майбутнє, якщо не на все життя, то принаймні на наступні чотири роки. Звичайно, можна все радикально змінити і на старших курсах (на таких студентів дивляться як на трохи звихнутих, бо «шо вже не міг довчитися і дістати диплом?») і після закінчення вузу, і навіть на старості літ. Але то швидше стосується «невгамовних шукачів», які становлять відносно незначний відсоток.

Ну от мої дорогі другокурсники свій другий вибір ви зробили. І ким ви станете? Суспільна думка каже, що є престижні і атстойні спеціальності. Насправді атстойних не існує. Успішну кар'єру можна зробити за будь-яким фахом. Існують тільки атстойні люди, які, здобуши освіту, не хочуть працювати, змінювати світ, служити Богу і людям, а прагнуть лише заповнити свої гаманці баблом, свої животи їдлом і бухлом, а свої мозги – телевізором. У них немає майбутнього. Христос відділить овець від козлів (Матвія 25:31-46).